Counter-Strike: Global Offensive

csgo

Counter-Strike: Global Offensive är den e-sportgren som det gått bäst för Sverige i. Under flera år dominerade Ninjas in Pyjamas (NIP) tävlingar både nationellt och internationellt men på senare år har de fått sällskap i toppen av bland annat det helsvenska CS:GO laget i Fnatic.

CS:GO är ett FPS (förstapersonskjutare) där du spelar i femmannalag som antingen terrorist eller en insatsstyrka. Som terrorist skall du hitta till en av två bombplatser och där spränga en bomb som en i laget bär på. Insatsstyrkan skall hindra att bomben sprängs antingen genom att desarmera den eller stoppa terroristerna från att komma fram till bombplatsen. Om alla spelare i ett lag blir nedgjorda vinner det andra laget den rundan. En match spelas vanligtvis som bäst av 30 där lagen byter sida efter 15 rundor.

Counter-Strike: Global Offensiv har åldersmärkningen PEGI 18
Malmö e-sports avdelningar och aktiviteter som fokuserar på att spela CS:GO följer PEGI’s artonårsgräns. En medlem som har målsmans skriftliga godkännande kan delta i aktiviterna eller gå med i avdelningen från det år hen fyller 16.

En reaktion på ”Counter-Strike: Global Offensive

Kommentera