Hearthstone

Hearthstone
Hearthstone är ett digitalt SCG (Strategy card game), som bygger på warcraft-världen. Det har utvecklats av Activision Blizzard och beta-versionen var spelbar under 2013, men spelet hade release först i mars 2014. Spelet finns till PC, mac och ipad och har redan ca 10 miljoner spelare.

Hearthstone är free to play, men innehåller micro transactions som gör det möjligt för dig att spela i spelläget som kallas ”Arena” och även köpa booster packs (5 slumpmässiga kort). Spelet har fyra olika spellägen: ”Pratice mode”, där du spelar mot datorn. ”Play mode”, där du blir ihopparad med någon som är rankad på samma av de 26 nivåerna. ”Arena”, som påminner mycket om Magic the Gatherings ”draft”, där du 30 gånger får välja 1 kort av 3 olika och sedan spela tills du vunnit 12 matcher eller förlorat 3. Beroende på hur många matcher du vinner får du olika priser när du är klar med dina matcher. ”Duel mode” som också kallas ”Friendly play”, är spelläget där du kan utmana vänner i ”Play mode”. ”Adventure mode” ska ha release 2014 som är ett singel-spelläge där du får möta starkare fiender för att låsa upp fler kort.

När du bygger en ny lek väljer du bland 9 klasser, som var och en representeras av en karaktär från Warcraft. Beroende på vilken du väljer får du en specialförmåga och tillgång till specifika kort, som du kan bygga din lek med. En match pågår tills en av spelarna har förlorat sina 30 liv.

Hearthstones status som e-sport är omtvistad, men dess koppling till andra e-sporter och hur spelet är uppbyggt har gjort att det tagits emot med öppna armar av e-sportkulturen. Tycker du något saknas i beskrivningen, att något i beskrivningen inte stämmer eller vill du bli en del av vår Hearthstoneavdelning?

Kontakta: info@malmoesport.se

Kommentera