FemPowerUp! Anmälan är öppen!

Är du tjej/kvinna och spelar Counter Strike: Global Offensive? League of Legends? Overwatch? Eller Super Smash Bros 4? Då har vi eventet för dig.

FemPowerUp! är en turnering för kvinnor, och ett e-sportevent för alla, och nu kan du anmäla dig!
Vi vill, i samband med Internationella kvinnodagen, samla så många kvinnliga gamers vi kan för att fira spelen vi gillar att spela på både skoj och allvar. Oavsett om detta är din första eller 47e tävling vet vi att spelglädjen finns där och är redo att släppas ut. FemPowerUp! är en satsning av projektet Digital Social Fritid på att öka kvinnors representation inom e-sportande.

Fyra turneringar kommer spelas under dagen, flera parallellt. Alla brackets är utformade så alla spelar lika många matcher.

Anmälan:
Anmälan är öppen fram till 7 mars och sker via följande formulär:http://bit.ly/2ErAD7m
Du kommer få en bekräftelse på din anmälan, men också mer info när vi närmar oss själva eventet. Deltagare måste sedan registrera sig på plats på morgonen, varpå vi sätter ihop brackets.

Kostnad:
Det finns ingen anmälningsavgift och inte heller något medlemskrav.

Spelen:
– Counter Strike: Global Offensive kommer spelas 5v5, 4 lag och 3 maps per match. Handkontroller finns att tillgå för de som använder dem.
– Overwatch blir 3v3, 4 lag och 3 missions per match. OW kommer enbart köras på PC då möjligheten till crossplay inte är tillgänglig. Här finns handkontroller för de som exempelvis är vana vid att spela på Xbox.
– League of Legends kommer köras 5v5, 4 lag och 3 maps per match.
– Super Smash Bros 4 blir en round robin med 8 tävlande och bäst av 3.

Lag:
För att så många som möjligt ska kunna vara med och spela blir det en ganska basic shuffle för att dela upp i lag då en del har lag de spelar med, medan andra inte har det. Därför väljer vi också att använda en individuell anmälan. Om du har en teammate med i tävlingen som du vill spela med säger ni till vid registreringen på plats så tar vi hänsyn till det när vi shufflar.

Priser:
Priserna till vinnarna består av olika nödvändigheter från Riot, Kingston och Retrospelbutiken.

Vid få anmälningar:
Om det inte finns tillräckligt många anmälningar kan enskilda spel bli inställda. Anmälda kommer då meddelas. Om det endast är någon enstaka plats tom kommer vi placera personer utanför målgruppen på dessa platser som då får delta utom tävlan.

Tillgänglighet:
Lokalen är tillgänglig för rullstol och permobil. Det finns några trösklar, men vi kommer ha volontärer särskilt för att hjälpa alla komma dit de ska. Om du ska tävla, meddela oss gärna i anmälan om du använder rullstol eller permobil, så löser vi möbleringen i spelutrymmena. Det finns toalett anpassad med bredare dörr, större utrymme, samt räcken vid toalettstolen.
Vi har tyvärr ingen hörslinga i lokalen och i dagsläget har vi ingen möjlighet till teckentolk. Vi har heller inte löst möjlighet för talsyntes eller textning på spelen. Handkontroller finns till Overwatch och Counter Strike för de som inte kan använda tangentbord och mus. Med den utrustning vi har i dagsläget är det tvåhands-spel som stöds.

Preliminärt schema:
08:30-09:30 Registrering
09:45-10:00 Välkomna
10:15-12:45 Overwatch
10:00-18:00 League of Legends
13:00-17:00 Counter Strike: Global Offensive
10:30-15:00 Super Smash Bros 4
18:00 Prisutdelning

Detta är ett preliminärt schema. Fastslaget schema kommer när anmälningen stängt.

Håll utkik efter mer info i Facebookeventet.
Om det finns några frågor, maila vanim@malmoesport.se

Kommentera