Malmö e-sport och Digital Social Fritid på Malmö Open

Pressmeddelande.

Malmö Open, en av de största parasporttävlingarna, går av stapeln 9 – 11 februari 2018. Eventet samlar över 2000 tävlande från 30 olika länder. Naturligtvis är Malmö e-sport där som en del av sitt jämlikhetsarbete inom projektet Digital Social Fritid.

”Vi tycker det är viktigt att visa hur e-sport möjliggör möten mellan idrottare oavsett funktionsvariation,” säger projektledaren Erika Gama Vidal. ”Det spelar ingen roll om ens funktionalitet bryter mot normen eller inte, vi spelar alla samma spel, samma matcher och i samma lag.”

Trots att e-sport inte är en del av Riksidrottsförbundet fortsätter Malmö e-sport arbeta för att synliggöra e-sport som en precisionsidrott.

”Besökare och tävlande på Malmö Open kommer kunna prova på några av de mest populära e-sporterna. De kommer få hjälp och guidning av några av föreningens bästa e-sportare,” fortsätter Erika Gama Vidal. ”Vi hoppas kunna väcka spelglädjen och insikten att e-sporten också kan bidra till de lyckorus som andra idrotter ger.”

Är du på Malmö Open, besök Malmö e-sports och Digital Social Fritids monter som kommer finnas i Baltiska Hallen. Vi är där lördag 10/2 och söndag 11/2 kl. 10:00 till 16:00. Vi hjälper dig upptäcka, utforska och utöva e-sport.

Närvaron på Malmö Open är en del av projektet Digital Social Fritid som drivs av Malmö e-sport i samarbete med Spelens Hus och Sverok Skåne. Projektet finansieras med medel från Arvsfonden.

För mer information, kontakta:

Erika Gama Vidal

Projektledare, Digital Social Fritid

erika@malmoesport.se

0767-75 38 00

Kommentera