Malmö e-sportcenter

Våra rum på centret

På vårt e-sportcenter i Malmö har vi fyra rum för datorspel och ett rum inriktat på konsolspel. För att leverera den bästa spelupplevelsen är alla våra lagrum utrustade med datorer som klarar de senaste e-sportspelen utan problem. Utöver det har vi 144hz skärmar från BenQ på alla platser, samt övrig gaming utrustning i form av mekaniska tangentbord, möss, musmattor och headset. Varje plats är dessutom utrustad med en datorstol från Noble Chairs för att ge bästa komfort även under den längsta spelsessionen.

Vårt specialanpassade rum för retro- och konsolspel är utrustade med Nintendo Wii konsoler och CRT TV-apparater, allt för att ge den bästa upplevelsen och minimera input lag. Är du intresserad av att spela på andra konsoler är du välkommen att ta med din egna.

Två skärmar uppställda på rad med tillhörande tangentbord, headset, möss och musmattor med en whiteboard i bakgrunden

Molnet

Ett rum för plats till 6 spelare. Alla platser är utrustade med en speldator från Taurus med en prestanda på topp för att ge bästa möjliga spelupplevelse. Rummet är även utrustat med en whiteboardtavla.
Specifikationer:

Intel Core i5-7400 @ 3GHz
8 GB DDR4 RAM
GeForce GTX 1060, 6 GB

Akvariet

Vårt rymligaste rum på Malmö e-sport som har plats för 6 spelare. Även här är alla platser utrustade med speldatorer från Taurus för maximal spelupplevelse.
Specifikationer:

Intel Core i5-7400 @ 3GHz
8 GB DDR4 RAM
GeForce GTX 1060, 6 GB

Datorer snyggt uppställda på rad med tillhörande skärmar, tangentbord, möss och musmattor
Tre datorer på rad med tillhörande skärmar, tangentbord, möss, headset, musmatta och en datorstol

Lagrum 1

Ett av våra lagrum som är lite mindre till ytan men fortfarande plats för 6 spelare. Perfekt för er som vill träna med ert e-sportlag. Alla platser är utrustade med speldatorer från Asus ROG.
Specifikationer:

Intel Core i5-6400 @ 2.70GHz
8 GB DDR4 RAM
GeForce GTX 970, 4 GB

Lagrum 2

Vårt andra lagrum som är identiskt med Lagrum 1, även detta med 6 platser och perfekt till träning med laget, eller för casual spelande om en känner för det. Varje plats är självklart utrustad med en speldator från Asus ROG.
Specifikationer:

Intel Core i5-6400 @ 2.70GHz
8 GB DDR4 RAM
GeForce GTX 970, 4 GB

Tre datorer bredvid varandra med skärmar, headsets, tangentbord, möss, musmattor och datorstolar
Tre TV-apparater bredvid varandra på ett bord framför kontorsstolar

Bunkern

I vårt sista rum kallat Bunkern har vi på Malmö e-sport valt att fokusera på retro- och konsolspel. Här är det bland annat Super Smash Bros och andra fightingspel som ofta ligger i fokus. Rummet är utrustat med Nintendo Wii konsoler och gamla CRT TV-apparater. Vårt mål är att leverera den bästa spelupplevelsen för våra medlemmar, därför har vi valt äldre TV-apparater framför nya av anledningen att minimera input lag.

En svart griffeltavla visar topplistan i Malmö e-sports tävling i spelet Fortnite

Våra allmänna utrymmen.

På Malmö e-sportcenter finns även en chillhörna där vi visar matcher och umgås. Vi har även ett kök och en mathörna. En stor del av lokalen utgörs även av kontor för personalen och konferensrum.

Fortnite Leaderboard

Under vår öppna verksamhet pågår det olika tävlingar som sträcker sig några veckor i taget. På leaderboarden just nu pågår en Fortnite-tävling, där alla kan deltaga. Priserna finns i skåpet till höger.

Myshörnan

Vår alldeles egna myshöra ligger i anslutning till köket. Där kan man antingen slappna av mellan matcher eller så kan man styra upp en match på TV:n och ha storvisning.

Ett bord mellan två svarta soffor med en TV som visar datorspelet League of Legends