Vi ses på Vinterspelen 28/12 – 5/1

E-sport under Vinterspelen! I montern hos Malmö e-sport och Digital Social Fritid kan du testa på e-sport, både som träning och som turnering. Vi erbjuder en bred variation av spel med erfarna instruktörer som gör att hela familjen kan spela på såväl konsol som PC. Du som förälder har dessutom möjlighet att få guidade tutorials i de spel dina barn spelar och tips och råd kring föräldraskapet till en ung e-sportare. Varje dag är ett särskilt spel i fokus med turneringar och happenings, men det finns e-sporter och spel för alla smaker på plats under hela veckan!

28 lördag – Rocket League
En av e-sportsvärldens bästa publiksporter med fartfyllda matcher och dråpliga mål. Superenkelt att lära sig, svårt att bemästra.

Vad kan gå fel när du spelar fotboll med bilar?

29 söndag – Smash (Fortnite träning på PC)
Super Smash Bros Ultimate är den senaste versionen av Smashserien, du väljer din karaktär bland en massa kända serie- och spelfigurer och fightas om att vara sist kvar på plattformen!

30 måndag – Tekken (PC)
Här har vi en riktig veteran bland 3D-fightingspelen! I Tekken tjänar du på precision och välplanerade slag för att slå ut din motståndare.

31 tisdag – 6 Overwatch (+6 Overcooked på PC)
The year is over! Det firar vi ut med att spela Overwatch och Overcooked!

Overwatch är ett av e-sportens största spel, en lagsport där ni tävlar om att ta kontroll över kartan.

Overcooked är ett samarbetsspel där ni tillsammans ska driva en fungerande restaurang under märkliga omständigheter.

2 torsdag – Starstable
Starstable är succéspelet som närmast beskrivs som World of Warcraft fast med hästar! Samma mekanik med uppdrag och världsutforskande, själv och i grupp. Kom och testa det häftigaste ridspelet som finns!

Pacman Arcade
Klassikern har kommit i ny version med nya spellägen och hos oss får du testa och utmana andra.

3 fredag – Overwatch
Overwatch är ett av e-sportens största spel, en lagsport där ni tävlar om att ta kontroll över kartan.

4 lördag – Splatoon (Rocket League på PC)
Drömt om att tävla i att dränka saker i färg? Vi spelar Splatoon, där du i lag kämpar för att ta över så mycket av kartan genom att dränka den och dina motståndare i färg!

5 söndag – Fortnite
Ett av de största spelen just nu! Fortnite är ett Battle royale-spel där du och dina lagkamrater tillsammans ska slå ut era motståndare och bli sist kvar för att vinna!

Alla dagar – Föräldrahörna
Vill du lära dig om spelen dina barn spelar? Vill du ha en guide i djungeln av uttryck som kommer från spelvärlden? Vill du ha tips och tricks på hur du är förälder till en spelare?

Här får du prova på spel, prata om hur en enklast håller mattider i relation till spel, diskutera hur det skapas en god internetkultur, få begreppen och spelvärldarna förklarade så du aktivt kan delta i nästa middagsdiskussion om vad som hänt i spelet idag!

En rymdinspirerad spelfestival landar mitt på Stortorget! I ett 900 kvadratmeter stort tält kan du prova på allt från klassiska brädspel till dataspel, e-sport, VR och mycket mer. Inga förkunskaper krävs och hela familjen är välkommen. Det är dessutom gratis!

DATASPEL | BRÄDSPEL | VR | DISCO | E-SPORT | PYSSEL | COSPLAY | WORKSHOPS | ROBOTBYGGE | STREAMINGBOX

Du hittar alla aktiviteter och dagsprogram på vinterspelen.se.

Öppet:
28 dec kl 11-18
29 dec kl 11-18
30 dec kl 11-18
31 dec kl 11-17
1 jan stängt
2 jan kl 11-18
3 jan kl 11-18
4 jan kl 11-18
5 jan kl 11-18

Vinterspelens hemsida: https://malmo.se/vinterspelen
Vinterspelen på Facebook: https://www.facebook.com/events/886706761725319/